عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : سه شنبه 30 مرداد 1397
بازدید : 234
نویسنده : sibesalamati
آیا سایکوز قابل درمان است

اصلی ترین علائم بیماری سایکوز قطع ارتباط فرد با محیط خارجی واقعی است‎

روان پریشی یا سایکوز به حالتی گفته می شود که فرد از حالت طبیعی خود دور شده باشد و تماس او با واقعیت قطع شده باشد، در این حالات ممکن است فرد دچار توهم و هذیان شود، در این حالت فرد در مورد اشخاص و وقایع اطراف خود دچار عقاید نادرست می شود.  فرد ممکن است دچار دیدن و شنیدن چیزهایی که وجود ندارند و واقعیت ندارند شود. با اینکه بیماری سایکوز ویژگی های زیادی دارد ولی اصلی ترین و شایع ترین علائم آن قطع ارتباط فرد با محیط خارجی واقعی است.

رسولیان روانپزشک گفت: سایکوزیس (psychosis) به معنای اختلال روانی شدید همراه با توهم، هذیان و درک نادرست از واقعیت‌های بیرون است که معمولا باعث کاهش عملکرد و کیفیت رفتار اجتماعی و زندگی مستقل شخص می‌شود.

وی افزود: بنا به دسته‌بندی‌های قدیمی، اختلالات روانپزشکی را می‌توان به 2 دسته نِوروس و سایکوز تقسیم کرد؛  دسته اول اختلالات خفیف‌اند که برای فرد رنج آور بوده و فرد از بیماری خود آگاه است.

این روانپزشک ادامه داد: در دسته دوم اکثرا افراد نسبت به بیماری خود آگاه نبوده و توهمات و تصورات خود را نسبت به محیط اطراف واقعی می‌دانند؛ به طوری که منجر به آسیب رفتاری بین فرد و اطرافیانش و تضعیف عملکرد اجتماعی شخص می‌شود؛ برای مثال گاهی فرد صحبت‌هایی در مورد خودش را  از اطرافیان می‌شنود یا تصور می‌کند آنها سوء قصد به جان او را دارند.

رسولیان با تاکید بر این که هذیان در سایکوز، مانند تب در مالاریا و حصبه، تنها یکی از علائم این بیماری است بیان کرد: سایکوز در واقع طیف وسیعی از اختلالات مانند اسکیزوفرنی، بیماری‌های هذیانی، اسکیزوافکتیو، بعضی اختلالات ۲ قطبی و غیره  را در بر می‌گیرد.

وی تصریح کرد: این بیماری در واقع پایه‌ای سرشتی دارد و عوامل ارثی و بیولوژیک بسیار در بروز آن تاثیر گذار است؛ برای مثال احتمال بروز اسکیزوفرنی در کسانی که در خانواده خود فرد مبتلا به این بیماری را دارند از حدود یک درصد به 8تا 12 درصد افزایش می‌یابد.

زمینه های بروز سایکوز چیست؟

این روانپزشک گفت: گاهی به دنبال بیماری‌های مغزی و عروقی، برخی تومور‌ها، مصرف مواد و محرک‌ها از جمله شیشه و آمفتامین شکوفا شدن این بیماری نهفته، در فرد را شاهد هستیم.

وی  در خصوص راه‌های پیشگیری این بیماری توضیح داد: این بیماری مانند بذری کاشته شده در خاک است؛ گاهی زمینه بیماری خیلی قدرتمند است و در شرایط عادی هم بروز می‌کند؛ گاهی علی‌رغم زمینه ضعیف بیماری، محیط پر استرس، کاهش اعتماد به نفس، محرومیت‌ها و انتقاد‌های نابجا، شرایط رشد و شکوفایی بیماری فراهم می‌کند؛ پس کنترل عوامل نامبرده می‌تواند احتمال بروز آن را کاهش دهد.

وی بیان‌کرد: بنا بر آمارها، از حدود ۲۴ درصد مبتلایان به مشکلات و اختلالات روانپزشکی، تنها حدود سه تا چهار درصد مربوط به گروه بیماران سایکوتیک است.

رسولیان با اشاره به دارویی بودن پایه درمان گفت: مداخلاتی مانند آموزش مهارت زندگی، کنترل تنش، شناخت بیماری و تعامل و برخورد درست به افزایش عملکرد فرد کمک می‌کند.

وی با تاکید بر احتمال بیشتر بروز این بیماری درسنین جوانی ادامه داد: سایکوزیس هم مانند تمام بیماری‌های غیر واگیر همچون دیابت و فشار خون به شرط پی‌گیری قابل کنترل است و فرد علی‌رغم بیماری می‌تواند به تمام فعالیت اجتماعی بپردازد.

منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان


تاریخ : سه شنبه 30 مرداد 1397
بازدید : 106
نویسنده : sibesalamati

نی نی سایت: حالا که هوا حسابی گرم است، مسلما باید هر روز دوش بگیریم تا غیر از تمیز شدن و دور کردن بوی ناخوشایند عرق، دچار مشکلات پوستی نشویم؛ اما آیا لازم است در هر بار حمام کردن موهایمان را با شامپو بشوییم؟

با اینکه این موضوع کاملا به جنس موهای فرد بستگی دارد، اما همین که از حمام خارج می‌شویم، کف سرمان شروع به چرب و کدر شدن می‌کنند.
علت چرب شدن موها، درست مثل چرب شدن صورت، غددی است که داخل پوست وجود دارند و ماده‌ای چرب به نام «سبام» تولید می‌کنند. سبام همان ماده‌ای است که موها را مرطوب کرده و مانع از خشک شدن موها و خشکی کف سر می‌شود.

این غده‌های تولیدکننده سبام (غدد سباسه) کنار ریشه موها و در لایه درم پوست (لایه میانی پوست) قرار دارند. کانال‌هایی از غدد سباسه به فولیکول موها می‌رسد و به این ترتیب است که سبام به پوست و کف سر می‌رسند.

هر چند روز یک بار باید موها را شست؟

هر نوع پوست و مویی که دارید، هیچکس مجبور نیست هر روز موهایش را با شامپو بشوید؛ در واقع بیشتر شستن موها، بجای اینکه خوب باشد، برای سلامت‌شان مضر است.

به گفته متخصصان پوست کلینیک موی مرکز پزشکی بوستون، رابطه بین شستن موها و چربی‌شان یک رابطه معکوس است؛ بنابراین کسانی که موهایشان را زیادی می‌شویند تا از شر چربی‌شان خلاص شوند، با خشکی پوست کف سر مواجه می‌شوند که در نتیجه‌اش هم پوست، چربی بیشتر و بیشتری تولید می‌کند.

تعداد دفعات شستن مو

به گفته محققان اگر پوست و موی معمولی دارید که نه خیلی چرب و نه خیلی خشک است، یکی دو بار در هفته شامپو کردن موها کافی خواهد بود. اما اگر پوست‌تان چرب است، 3 تا 4 بار موهایتان را در هفته شامپو کنید.

البته جنس موهایتان هم مهم است چراکه در میزان تولید سبام موثر است؛ اگر موهایتان زبر یا فر است، تنها با یکبار شامپو کردن موها در هفته، تمیز خواهید ماند.

اگر هم موهای سالم یا موهای لخت دارید، 2 تا 3 بار در هفته شستشوی موها با شامپو برایتان کافی خواهد بود.
در فاصله بین شامپو کردن موها می‌توانید دوش گرفته و موها را فقط آبکشی کرده، نوک موها را هم با نرم‌کننده ماساژ دهید تا دچار موخوره نشوند.

در ضمن، یادتان باشد اگربرای مدل دادن موهایتان مجبور به استفاده از مواد حالت‌دهنده مثل ژل، تافت و چسب مو و … هستید، باید موهایتان را مرتب بشویید اما تعداد دفعات شستن موهایتان در هفته را به روش آزمون و خطا و کسب تجربه، پیدا خواهید کرد.

منبع: ScienceAlert


به وب سایت من خوش امدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)





RSS

Powered By
loxblog.Com